Türkün Holding 40.yaşını kutluyor

Holding bünyesinde kurulan firma yöneticileri ve çalışanların katılımıyla çekilen mini video gösterimiyle başlayan etkinlikler,  40.kuruluş yıldönümüne özel yaptırılan pasta kesimiyle devam etti.

Duygusal anlara sahne olan etkinlikler kapsamında, Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün’ e, holding logolu rozet ve üzerinde kendisinin resminin yer aldığı özel yapım kumaş hediye edildi.  Çalışanlarının büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Erol Türkün, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

“Avrupa’nın en entegre tesislerinden birine sahip güçlü bir markayız”

Türkün Holding’in 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde açıklamalarda bulunan Erol Türkün,  geride kalan 40 yıl içerisinde insan odaklı hizmet anlayışı ve çalışanlarıyla birlikte birçok başarılar elde ettiklerini ifade ederek;

“Holdingimizin kuruluşunun 40.yıldönümünü kutluyor olmanın gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkün Holding olarak sanayi geçmişimize 1976 yılında “Erol Türkün Tekstil” çatısı altında başladık. Türkiye’nin sanayileşme alanında gösterdiği gelişime bağlı olarak hızlı bir büyüme gösterdik ve 2004 yılında bünyesinde 7 şirketi barındıran Türkün Holding A.Ş’yi kurduk.  Geride bıraktığımız 40 yılda,  8 kişinin çalıştığı bir atölyeden 50’den fazla ülkeye ihracat yapan ve yüzlerce çalışanı istihdam eden bir holdinge dönüşürken, doğruluk, eşitlik, güvenirlik, saydamlık ve toplumsal yararın gözetilmesi gibi temel ilkelerimiz en büyük yol göstericimiz oldu. Şuan Avrupa’nın en entegre tesislerinden birine sahip güçlü bir marka konumundayız. Piramidin en üstü diye tabir edilen kesime yönelik üretim gerçekleştiriyoruz. Bu noktaya gelmek, ulaşmak bir Türk olarak, Bursalı bir firma olarak bizi gururlandırıyor. ” Dedi.

“Lider olmak zorduk ama lider kalabilmek daha zordur”

Hayatının çok büyük bir kısmını çalışarak geçirdiğine dikkat çeken Erol Türkün, insanın hayatı boyunca belli başarıları elde etmesinin gurur ve keyif verici bir duygu olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“40 yılı geride bırakırken bugün geldiğimiz nokta,  bu gururu ve mutluluğu yaşamamız için yeterli bir sebeptir.   Başarılarla örülü hayat çizgisi içerisinde bugünlere ulaşırken zaman zaman kendi iç yolculuğuma çıkarak “acaba ben neler yaptım” diye sormadan edemedim. Geriye dönüp baktığımda ise çok sıkıntılı ve üzüntülü günler geçirmediğimizi görüyorum ve kendi kendime diyorum ki; demek ki hayatımız boyunca hep iyi işler yapmışız. Hızlı akan bu yaşam yolculuğunda iki şeyin çok önemli olduğu kanısındayım: İnsanın ne kadar mutlu olduğu ve geride nasıl eserler bıraktığı. Kuşkusuz girişimin sonu yok. Bu nedenle sadece ekonomik anlamda elde ettiğiniz başarılarla değil aynı zamanda ailenize, ülkenize ve çevrenize faydalı işler yaptığınız oranda değer kazanırsınız. Dünyada tekstil sektörünün kilometre taşları sayılabilecek İtalya, Almanya, Belçika gibi ülkelerde sektörün ne kadar zorluklar çekildiğini göz önünde bulundurduğumuzda yaptığımız işlerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. 40 sene önce sektöre giriş yaptığımda dünyanın en büyük tekstil fuarı kabul edilen Frankfurt HEIMTEXTILE’de bir tane Türk firması yoktu. Bugün ise HEIMTEXTILE’de 200 firma ile temsil ediliyoruz. Bizler, bugünlere çalışanlarımızla birlikte el ele vererek geldik. Bu nedenle en üst kademeden en alt kademeye kadar tüm çalışanlarımıza gösterdikleri gayret, .çalışkanlık ve fedakârlıklardan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Lider olmak zordur ama lider kalabilmek çok daha zordur.  İnanıyorum ki; birlikte olduğumuz sürece yüksek ideallerimize daha güçlü bir şekilde ulaşacak ve nice başarılar yaşayacağız.”

Etkinlik, Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün ve holding çalışanlarının toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Web sitemizde sizlere en iyi deneyimi sunmamıza yardımcı olmak için çerezleri kullanıyoruz.