Türkün akademi Uludağ Üniversitesi ile elele

Uludağ Üniversite ile Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında yapılan protokol ile yürütülmekte olan İşyeri Eğitimi çalışmaları kapsamında gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Türkün Holding’in muhasebe sistemlerinin işleyişi, mesleğin detayları ve inceliklerine ilişkin bilgi edindiler.

Etkinliğe, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Yüce, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği(BOSİAD)Başkan Yardımcısı Abdullah Bayrak, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) Saymanı Ali Çevdir ve Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim GörevlisiAdem Yıldırım da katıldı.

Türkün Holding tesislerinde öğrencilere hoş geldiniz karşılaması ve öğle yemeği ikramı ile başlayan ziyaret, Mega Tekstil fabrikası dokuma tesisleri gezisiyle devam etti.

Gezinin ardından Holding binasında gerçekleştirilen sunumda Türkün Holding ve Mega Tekstil firmasının tanıtımı yapıldı.

Burada yaptığı konuşmada Türkün Akademi Projesi ve etkinliğe ilişkin bilgiler veren Türkün Holding Mali ve İdari İşler Koordinatörü Sefer Gezer, Türkün Akademi’nin “İnsana yatırım, geleceğe yatırım” felsefesinden doğduğuna vurgu yaparak; “Nitelikli ve kaliteli insan yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Çünkü saptadığımız hedeflerin ancak kaliteli insan gücümüzle gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz.” dedi.

“İnsana yatırım, geleceğe yatırımdır”

Sefer Gezer; Türkün Holding olarak “sürekli değişim ve gelişim” ışığında teoriyi pratiğe çevirmesi becerisi yüksek kalifiye eleman yetiştirmek istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Çalışanlarımızın yaptıkları işin uzmanı olmasını, kendilerini verilen eğitimle birlikte kurumun hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmasını ve kurum içinde olduğu kadar çevresine ve ülkesine de faydalı bireyler olmasını sağlamak amacıyla Türkün Akademi Projesi’ni hayata geçirdik. Bununla birlikte İş Yeri Eğitimi projesi kapsamında, bizleri ziyaret eden Uludağ Üniversitesi muhasebe bölümü öğrencilerimizin, bir tekstil firmasında muhasebe işleyişinin nasıl olduğunu ve muhasebe departmanın kurumsal işleyiş için önemini yerinde görmelerini istedik. Bu vesileyle nazik ziyaretleri için Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Yücehocamıza,  Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği(BOSİAD)Başkan Yardımcısı Sayın Abdullah Bayrak, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) Saymanı Sayın Ali Çevdir, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sayın AdemYıldırım ve muhasebe bölümü öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.”

“Kurumsal işleyişlerde muhasebenin önemi büyük”

Sefer Gezer’in ardından söz alan Prof.Dr. Mehmet Yüce ise; Türkün Holding gibi teorinin pratiğe dönüştürüldüğü kurumları gezmenin gerçek hayatı görmek noktasında öğrencilere güç verdiğini belirtti

BOSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Bayrak da; “Böylesi bir projeye kapılarını açtığı için Türkün Holding’e çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

SMMM saymanı Ali Çevdir ise, Türkün Holding’in böylesi bir projeye kapılarını açıyor olmasının muhasebe bölümü öğrencilerine çok farklı bir ufuk açacağını dile getirdi.

Ziyaret, holding binasında gerçekleştirilen sunum ve yapılan konuşmaların ardından Türkün Tekstil fabrikası kumaş apre, boya, baskı tesisleri gezisiyle devam etti.

Türkün Tekstil İşletme Müdürü Yaşar Öztürk, yaptığı konuşmada, muhasebeden aldıkları raporların olumsuz olarak değerlendirilmesi durumunda, yaptıkları işten çok da memnun olmadıklarını söyledi.

“Türkün Holding’in 80 yıllık birikiminin temelinde sadece insana verilen değer var”

Mega Tekstil İşletme Müdürü, Tülay Işık da, muhasebe raporlarının üretimin doğru planlamasında öneminin büyük olduğuna işaret etti.

Öte yandan Türkün Akademi eğitmeni Yardımcı Doç.Dr. İbrahim Öztahtalı ise, fabrikalarda üretilen herşeyin birer sanat ürünü olduğuna dikkat çekerek; “Türkün Holding’in 80 yıllık birikiminin temelinde sadece insana verilen değer var. Bu nedenle Türkün Akademi’yi, sadece Türkün Holding’deki insanların eğitimi, gelişimi ve bilinci için değil gelecekte önce kendilerine, sonra ülkesine sonra da dünyaya hitap eden projelere imza atılması için oluşturduk. Türkün Akademi olarak herkese eşit mesafede ve herkesi aydınlatabilmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Bu proje aynı zaman da üretime de destek olacak.” Dedi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Web sitemizde sizlere en iyi deneyimi sunmamıza yardımcı olmak için çerezleri kullanıyoruz.