Ekonomiye Değer Katanlar Gecesi’nde Mega Tekstil’e büyük onur

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Bursa iş dünyası temsilcilerinin katıldığı gecede Mega Tekstil adına ödülü, Türkün Holding Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Türkün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı.

BTSO tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenen törende aldığı İnovasyon ve Tasarım Ödülü’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Aslı Türkün, tekstil sektörünün geleceğinin Ar-Ge, İnovasyon ve tasarıma verdiği önem nispetinde şekilleneceğini söyledi.

“Tasarıma uygun teknoloji şart”

Yerli ve yabancı tasarımcılar, dizaynırlar ve renk uzmanlarından oluşan 25 kişilik Ar-Ge-Tasarım tasarım ekibiyle, müşterilerinin belirlediği özelliklerde yarattıkları seçkin desenleri mükemmel bir uyumla birleştirip, beğeniye sunduklarını ifade Aslı Türkün şunları söyledi:

“Yaşadığımız kültürden mirasından ilham alarak güncel tasarımlar ve yeni fikirler geliştirerek bu güncel tasarım ve fikirlerimizi ekonomiye kazandırmak amacıyla Mega Tekstil bünyesinde Tekstil Tasarım Merkezimizi hayata geçirdik. Tasarım merkezimizde yaptığımız çalışmalar neticesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk defa verilen “Tekstil Tasarım Merkezi Belgesi”ni almaya hak kazanmış olmasının gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. BTSO’nun düzenlemiş ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ gecesinde aldığımız İnovasyon ve Tasarım Ödülü ise mutluluğumuzu ikiye katladı. Bizler, uzun yıllar boyunca edindiğimiz deneyim ve birikimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan üretim gücümüzü kreatif bakış açımızı yansıtan özgün tasarımlarla birleştirerek sanayiciliği sanata dönüştürdük. Bir tasarımın hayata geçirilebilmesinin tek yolu, tasarıma uygun üretim teknolojisinin mevcudiyetidir. Üretim teknolojilerindeki gelişmeleri sürekli izleyerek en yeni teknolojileri kullanmaktayız.  Kapısına ancak parmak izi ile girilebilen laboratuvarlar etütlerini yaptığımız kumaşlarımızı tasarımla harmanlayarak teknoloji ile tasarımı iç içe kullanmaktayız.”

Teknoloji kullanımı ve tasarım alanında her zaman değişimlere ayak uydurarak müşterilerinin beklentilerini en üst seviyede karşılamaya özen gösterdiklerini vurgulayan Aslı Türkün:

“ İnanıyoruz ki, Tasarım Merkezimizde yapacağız çalışmaları pozitif ve uyumlu bir çalışma ortamının getirdiği özgüvenle birleştirerek Türkün Holding’i daha ileri hedeflere taşıyacak, Bursa ve Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Web sitemizde sizlere en iyi deneyimi sunmamıza yardımcı olmak için çerezleri kullanıyoruz.